Hej tekniklärare!

Välkommen till Teknikspanarna. Här bjuds du och dina elever på en ovanlig läroresa i teknikämnet.

Logga in med din e-post och ditt lösenord här till höger. Har du ingen användare ännu? Registrera dig här nedan.

Läs mer i Lärarhandledningen

Återställ lösenord!

Ett nytt lösenord kommer skickas till din emailadress.

Om du är elev och glömt ditt lösenord: be din lärare om hjälp att få ett nytt

Avbryt

Lektionsmaterial för teknikämnet

Efter att du registrerat dig som användare kan du logga in och få tillgång till ett startklart lektionsmaterial i teknik för årskurs 4-6. Materialet följer kursplanen i teknik!

Lektionsmaterialet består av en interaktiv TV-serie med tillhörande utmaningar för eleverna att lösa. Det finns totalt sju olika teknikteman och till varje tema finns en specifik lärarhandledning. Här ovanför hittar du den övergripande lärarhandledningen.

TV-seriens handling

Serien skapar spänning kring teknikämnet och inspirerar eleverna till kreativt tänkande. Du som lärare väljer i vilken ordning ni ska se de sju avsnitten samt hur eleverna ska lösa utmaningarna.

Handlingen i TV-serien är helt fiktiv. Den kretsar kring en utomjordings behov av att fylla på sina tekniska kunskaper för att kunna starta om sin planet. Till sin hjälp har han tre teknikspanande ungdomar. Men han behöver också hjälp av Sveriges mellanstadieelever och det är här ni kommer in i bilden.

Ha så kul!
/ Teknikspanarna

Registrera

Uppspelning

Filmen spelas upp på hemsidan eller laddas ned för uppspelning. Varje avsnitt har ett tema som huvudpersonerna undersöker.

Utmaningar

Eleverna mottar utmaningar som fördjupar temat i slutet avavsnittet. Eleverna löser dessa antingen på hemsidan eller manuellt. De laddar upp lösningar och mottar poäng på en egen klass-sida.