Om stipendiet

Teknikspanarnas stipendium
Teknik omger oss överallt. Både i vardagen och i vårt yrkesliv är vi alla beroende av teknik. Sverige är ett land som är mycket framgångsrikt när det gäller att utveckla och tillverka produkter och tjänster som bygger på teknik. Teknikintresse och teknikkunskaper hos barn och ungdomar handlar om företagens möjligheter att utvecklas i Sverige och därmed om vår fortsatta välfärd.

Trots att så många är överens om vikten av teknikundervisning, och att teknikämnet varit obligatoriskt i grundskolan i 23 år, finns det stora utmaningar i teknikundervisningen på många håll. Många av de tusentals lärare vi haft kontakt med önskar att de hade större tillgång till såväl böcker som praktiskt material, fortbildningar och ny teknik.

Sveriges teknikföretag vill gärna stötta teknikundervisningen och ett sätt är genom Teknikspanarnas stipendium.  Vi hoppas att stipendiet kan komma till nytta i ert otroligt viktiga arbete med teknikämnet! Teknikintresserade unga behövs om vi i Sverige ska ha konkurrenskraftiga företag. Pengarna ska användas till material eller aktiviteter som stärker den viktiga teknikundervisningen.

Vi delar ut 10 000 kronor till 50 skolor i hela Sverige
Lärare som undervisar teknik i åk 4-6 kan ansöka om stipendiet. Du ansöker genom att fylla i formuläret nedan under ansökningsperioden 1-31 mars. Svara på frågorna samt ange kontaktuppgifter till dig och skolans rektor. Observera att en kopia på din ansökan kommer att skickas både till din och rektorns e-post. Teknikspanarnas jury bedömer de motiveringar som kommer in och väljer ut 50 stycken som mottar stipendiet. 

Fokus vårterminen 2017 är digitalisering
Vårterminen 2017 fokuserar vi lite extra på digitalisering och programmering. Beskriv därför gärna i din ansökan hur du dina tankar tangerar detta område.
Vi vet att många vill arbeta med detta, men det kräver ofta inköp av material eller fortbildning. Vi vill att både tjejer och killar ska tycka att undervisningen är lika kul, har du en idé kring detta motivera gärna i din ansökan.

Formuläret öppnar 1 mars och stänger 31 mars.

Tips!
Svara på frågorna i ansökan så konkret som möjligt. Visa att du noga har tänkt ut vad som behövs för att lyfta din teknikundervisning och vilken budget du behöver för detta.

 

OBS! Genom att söka stipendiet godkänner du att bli tillagd på mottagarlistan för Teknikspanarnas nyhetsbrev.

 

Ansökningsformulär

OBS! När du klickat på "Skicka ansökan" ska det komma en bekräftelse här på sidan att ansökan gått iväg. Gör det inte det? Då har du antagligen skrivit för få eller för många tecken. Kolla om det dykt upp vit varningstext i fet stil under någon av boxarna!